Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka glazurowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka peklowana surowa 1,5 kg.
Pieprz biały mielony Prymat
smalec 2 łyżki
włoszczyzna
marchewka 40 dkg.
sól
miód pszczeli 2 łyżki
masło 2 łyżki
cukier 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
szalotka 40 dkg.
sok pomarańczowy 2 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: szynka glazurowana

mięso umyć oprószyć pieprzem włożyć do brytfanki,polać stopionym smalcem wstawić do piekarnika na 200st.i piec przez 2 godziny,po 30min.dodać rozdrobnioną umytą włoszczyznę i piec dalej co jakiś czas podlewając wytworzonym sosem lub wodą,szalotki obrać podobnie marchewki umyć i pokroić w plastry włożyć do garnka razem z szalotkami zalać wrzątkiem i dusić ok.10min.miód wymieszać z sokiem z pomarańczy posmarować pieczeń i po 10min.ponownie posmarować,na patelni rozgrzać masło i cukier aż powstanie karmel wymieszać go z odcedzonymi warzywami,mięso wyjąć z brytfanki wyłożyć na półmisek i polać sosem podawać z ziemniakami i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 18.07.2012 10:20
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak