Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z topionymi serkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
włoszczyzna 1 szt
pieczarki 200 g
ziemniaki 4 szt
bulion drobiowy 2 litry
serek topiony śmietankowy duży 1 szt
śmietana
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z topionymi serkami

Pieczarki kroimy w plasterki a ziemniaki w kostkę. Włoszczyznę i cebulę obieramy i wrzucamy do bulionu. Doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy pieczarki. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy ok 30 min. Pod koniec gotowania wrzucamy pokrojony serek i gdy się rozpuści wyłączmy zupę i zaprawiamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 18.12.2012 12:25
mniam
Kamila/kami007 05.06.2012 21:52
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak