Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w miodzie II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg.
imbir kawałek
czosnek 2 ząbki
miód pszczeli 3 łyżki
wódka 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
ocet winny 2 łyżki
sos tabasco kilka kropli
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól
olej
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w miodzie II

mięso opłukać pokroić na mniejsze kawałki ok.5-8cm.imbir i czosnek posiekać wymieszać z sosem sojowym,mąką ziemniaczaną,wódką,octem winnym,miodem,solą,imbirem w proszku i kilkoma kroplami tabasco wszystkie składniki dokładnie połączyć i połową przygotowanej marynaty zalać żeberka przykryć i odstawić w chłodne miejsce na minimum godzinę,po tym czasie wyjąc z marynaty i usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony,można także upiec na grillu lub w piekarniku w/g uznania i smaku w piekarniku piec ok.20min.w 180st.w trakcie pieczenia co jakiś czas obracać i skrapiać pozostałą marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.11.2012 12:48
uwielbiam takie żebereczka
patusia 05.06.2012 20:22
Pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak