Sposób przygotowania

Przygotowujemy sos holenderski.Żółtka ubijamy w misce która stawiamy na garnku z gorąca woda. Gotując na małym ogniu tak żeby podgrzać żółtka tak aby nie ścięły się. Do żółtek dodajemy rozpuszczone masło do uzyskania konsystencji majonezu.Doprawiamy solą pieprzem i sokiem z cytryny.Chleb opiekany w tosterze.Na każdy tost kładziemy plaster szynki.Jajka rozbijamy i gotujemy w koszulce w osolonej wodzie z dodatkiem znacznej ilości cytryny.
Białko musi się ściąć, a żółtko być płynne jak w jajkach na miękko.Tak przygotowane jajko kładziemy na tost z szynka.Polewamy przygotowanym sosem i zapiekany około 1 minute w piekarniku z funkcja grilla.Po wyjęciu z piekarnika posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    jeszcze takich tostów nie jadłam:)
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ja też takich nie jadłam.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ale jaja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !