Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej, po czym podsmażyć na nim mięso. Przełożyć je do garnka, a na pozostałym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Do cebuli dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Podsmażyć chwilę, dodać do mięsa. Całość doprawić mieloną paprykę i chwilę poddusić. Dolać bulion, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Gotować do czasu, aż mięso będzie miękkie (ok. godziny). Dodać pokrojoną marchew, ziemniaki i pokrojone w plasterki pieczarki. Gotować ok. 25 minut. Na koniec dodać przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    pyszna zupka...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    WYGLĄDA BARDZO SMACZNIE :) PEWNIE SMAKUJE JESZCZE LEPIEJ :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Podoba mi się ten przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !