Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wołowa z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg.
cebula 2 szt.
sól i pieprz
olej
grzyby leśne 30 świeże

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wołowa z grzybami

mięso umyć osuszyć lekko rozbić tak aby nie poprzecinać włókien posypać solą i pieprzem świeżo zmielonym uformować z mięsa pieczeń owiązać nicią i lekko obsmażyć na rozgrzanym oleju włożyć do płaskiego rondla podlać wodą i dusić pod przykryciem ok.1 godz.co jakiś czas podlewając wytworzonym sosem,po 30min.wrzucić do pieczeni obrane i umyte grzyby pokrojone w talarki cebule i dusić do miękkości doprawić do smaku solą i pieprzem,podawać z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 03.12.2013 08:20
pyszne mięsko
Wafelek2601 08.12.2012 13:30
Znakomita
Motorek 15.08.2012 17:26
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak