Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w plastrze szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka po 125 g 4
Pieprz biały mielony Prymat 0,5 łyżeczki
szałwii 1/4 łyżeczki
cienkie plasterki szynki (po 20 g) 4
masła do smażenia 4 łyżki
sherry 1/8 l
kwaśnej śmietany 200 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w plastrze szynki

Posypać mięso solą i pieprzem, natrzeć roztartą szałwią, zawinąć w plasterek szynki i spiąć patyczkami lub igłą. Rozgrzać masło na patelni w średniej temperaturze. Położyć steki na roztopionym maśle, podczas smażenia często obracać. Gotowe steki przełożyć na ogrzany półmisek, przykryć. Zmieszać wytopiony sos, sherry i kwaśną śmietanę. Doprawić do smaku i przelać do sosjerki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak