Sposób przygotowania

Cukier - na każdy kg wiśni , spirytus najlepiej 99% Wiśnie wydrylować i zasypujemy je cukrem i postawić w chłodnym miejscu aby puściły sok trwa to ok tygodnia od czasu do czasu gdy nam się przypomni to mieszamy aż się rozpuści .Po tym tygodniu wyciskamy wiśnie przez gazę , oddzielając sok od owoców (sok stanowi podstawę wiśniówki )owoce możemy zesmażyć jak na powidła wtedy będziemy mieli dżem na zimę . Mieszamy sok ze spirytusem w proporcji :900 ml soku , 500 ml spirytusu. Gotową naleweczkę zostawiamy w spokoju na kilka miesięcy najlepiej w chłodzie .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    qrasnqleq

    super...a jakby wiśnie zostawić to potem można zjeść...tylko uwaga...niejeden już się opił z samych wiśni...:-}
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !