Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka nalewka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie
cukier
spirytus

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka nalewka

Cukier - na każdy kg wiśni , spirytus najlepiej 99% Wiśnie wydrylować i zasypujemy je cukrem i postawić w chłodnym miejscu aby puściły sok trwa to ok tygodnia od czasu do czasu gdy nam się przypomni to mieszamy aż się rozpuści .Po tym tygodniu wyciskamy wiśnie przez gazę , oddzielając sok od owoców (sok stanowi podstawę wiśniówki )owoce możemy zesmażyć jak na powidła wtedy będziemy mieli dżem na zimę . Mieszamy sok ze spirytusem w proporcji :900 ml soku , 500 ml spirytusu. Gotową naleweczkę zostawiamy w spokoju na kilka miesięcy najlepiej w chłodzie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

qrasnqleq 12.08.2012 13:12
super...a jakby wiśnie zostawić to potem można zjeść...tylko uwaga...niejeden już się opił z samych wiśni...:-}

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak