Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowana wołowina z jarzynami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 3/4 kg.
włoszczyzna
sól
grzyby suszone 3 szt.
szalotka 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: gotowana wołowina z jarzynami

mięso opłukać,do garnka wlać wodę ok.1,5 litra zagotować osolić włożyć ziarenka pieprzu i grzyby suszone oraz mięso i gotować ok.1 godz.jeśli będzie twarde to jeszcze gotować aż zmięknie,włoszczyznę oczyścić opłukać dodać do gotującego się mięsa doprawić do smaku solą i pieprzem i gotować jeszcze 30min.ugotowane mięso wyjąć z wywaru pokroić w plastry i podawać z jarzynami,ziemniakami i szalotką lub dymką,a jarzynowo-mięsny wywar możemy wykorzystać do ugotowania zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.07.2013 20:56
smaczna propozycja
bami 20.06.2012 21:47
Brzmi smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak