Sposób przygotowania

mięso opłukać,do garnka wlać wodę ok.1,5 litra zagotować osolić włożyć ziarenka pieprzu i grzyby suszone oraz mięso i gotować ok.1 godz.jeśli będzie twarde to jeszcze gotować aż zmięknie,włoszczyznę oczyścić opłukać dodać do gotującego się mięsa doprawić do smaku solą i pieprzem i gotować jeszcze 30min.ugotowane mięso wyjąć z wywaru pokroić w plastry i podawać z jarzynami,ziemniakami i szalotką lub dymką,a jarzynowo-mięsny wywar możemy wykorzystać do ugotowania zupy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Brzmi smakowicie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !