Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa migdałowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 30 dkg
cukier 1/2 szkl
mleko 1/4 szkl
masło 25 dkg
spirytus 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Masa migdałowa

Migdały obieramy ze skórki i mielimy maszynką do mięsa. Cukier mielimy na cukier puder. Mleko dajemy do garnka i gotujemy. Do garnka dajemy zmielone migdały, cukier i masło. Wszystko to zalewamy wrzącym mlekiem. Cały czas mieszamy, aby masło się rozpuściło. Jak masa będzie zimna to wlewamy kieliszek spirytusu i dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 27.09.2013 14:03
na pewno smaczna i prosta w przygotowaniu
Grazyna0211 30.06.2013 16:14
lubię migdałowe masy
romanrafal
romanrafal 24.02.2013 09:55
pyszna
babi17 16.02.2013 10:33
wypróbuję na pewno
Łukasz15 01.01.2013 17:14
Pyszna, też taką robię
Martinezek 09.07.2012 22:12
rozumiem że można stosować samo lub w cieście , przełożenie tortu itp ?
Aneta41 06.07.2012 22:58
bardzo fajna masa
Wacław 05.07.2012 15:02
pycha
Wafelek2601 04.07.2012 08:27
Pyszna masa
Rafał10 07.06.2012 12:02
mniam uwielbiam takie masy :)
IKrakowianka 06.06.2012 20:52
moja ulubiona masa
halina17 05.06.2012 20:04
dobra masa
suzana 05.06.2012 15:42
smakowita propozycja
Katarzyna87 05.06.2012 15:27
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak