Sposób przygotowania

Zagotuj szklankę wody z kasią, zmniejsz ogień i dodaj powoli mąkę z proszkiem do pieczenia (energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki). Gdy ciasto będzie szkliste i zacznie odstawać od ścianek, zdejmij z ognia, lekko przestudź. Do masy wbijaj po jednym jajku i miksuj na jednolitą masę. Ciasto podziel na 2 części. Każdą część rozsmaruj na natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy i piecz ok 35 minut. Po ostudzeniu na jednym placku rozsmaruj krem karpatkowy przygotowany według przepisu na opakowaniu i przykryj drugim.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    bardzo lubię karpatkę ta wygląda smacznie
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ale ładna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pychotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    AAALE PYSZNIE WYGLĄDA :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !