Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna Kasia 1/2 kostki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1-2 łyżeczki
jajko 4 sztuki
krem do karpatki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Zagotuj szklankę wody z kasią, zmniejsz ogień i dodaj powoli mąkę z proszkiem do pieczenia (energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki). Gdy ciasto będzie szkliste i zacznie odstawać od ścianek, zdejmij z ognia, lekko przestudź. Do masy wbijaj po jednym jajku i miksuj na jednolitą masę. Ciasto podziel na 2 części. Każdą część rozsmaruj na natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy i piecz ok 35 minut. Po ostudzeniu na jednym placku rozsmaruj krem karpatkowy przygotowany według przepisu na opakowaniu i przykryj drugim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 05.06.2012 22:17
AAALE PYSZNIE WYGLĄDA :)
1j1o1l1a1 05.06.2012 18:42
pychotka :)
parysek10 05.06.2012 16:22
ale ładna
Katarzyna87 05.06.2012 15:15
mniam
barbarella 05.06.2012 14:24
bardzo lubię karpatkę ta wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak