Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąa pszenna 70 dag
cukier puder 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 2 sztuki
margaryna 1 kostka
miód 4 łyżki
sól 1 szczypta
dżem wiśniowy 1/2 słoika
Polewa: 1 sztuka
krem do karpatki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik

Mąkę posiekaj z margaryną, cukrem, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj jajka, miód i zagnieć ciasto. Podziel na 4 części. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wylep porcją ciasta. Piecz na złoty kolor ok 15-20 minut. Postępuj tak z każdą porcją ciasta. Po ostygnięciu pierwszy placek posmaruj dżemem, a następnie dwa kremem karpatkowym przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Na ostatnim placku rozsmaruj polewę. Ciasto najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meg1984 20.02.2013 21:02
smaczny deser
Milena87 20.02.2013 15:45
świetny
aisza1 07.02.2013 13:21
apetyczny
adam1f 20.08.2012 05:51
dobry
wiola28a 07.08.2012 16:59
smakowicie wygląda
barbarella 05.06.2012 14:25
muszę wypróbować ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak