Sposób przygotowania

Paprykę myjemy, przekrawamy na połowę, wyciągamy gniazda nasienne. Kładziemy paprykę na blasze wyłożonej pergaminem, dociskając każdą połowkę aby się spłaszczyła.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni Celsjusza i pieczemy przez 30-35 minut na najwyższej półce, aż skórka się lekko przypali. Po upieczeniu odstawiamy paprykę do ostygnięcia aby oddzielić skórkę od miąższu, Obraną paprykę kroimy w kostkę.
Mikserem wymieszać dokładnie oliwę, natkę pietruszki,sok z limonki i rozgnieciony czosnek, dodać paprykę i miksować aż papryka będzie posiekana na drobne kawałki. Pstę można podawać do drobiu, ryb,makaronu oraz ryżu.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Betka

    swietna jest;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !