Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z pieczonej czerwonej papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sok z limonki 1 łyżka
ząbek czosnku 1
papryka czerwona 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z pieczonej czerwonej papryki

Paprykę myjemy, przekrawamy na połowę, wyciągamy gniazda nasienne. Kładziemy paprykę na blasze wyłożonej pergaminem, dociskając każdą połowkę aby się spłaszczyła.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni Celsjusza i pieczemy przez 30-35 minut na najwyższej półce, aż skórka się lekko przypali. Po upieczeniu odstawiamy paprykę do ostygnięcia aby oddzielić skórkę od miąższu, Obraną paprykę kroimy w kostkę.
Mikserem wymieszać dokładnie oliwę, natkę pietruszki,sok z limonki i rozgnieciony czosnek, dodać paprykę i miksować aż papryka będzie posiekana na drobne kawałki. Pstę można podawać do drobiu, ryb,makaronu oraz ryżu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.07.2013 07:55
swietna jest;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak