Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w naleśniku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśnik 4 szt
filet z kurczaka 2 podwójne
pieczarki 20 dag
ser żółty 20 dag
ogórki kiszone 2 szt
sól do smaku
olej do smażenia
mąka do panierki
jajko do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w naleśniku

Filety podzielić tak aby było ich 4 szt rozbić bardzo cienko posolić, na każdego naleśnika położyć tego rozbitego fileta na to zasmażone wcześniej pieczarki ogórek i starty ser. Zwijamy to wszystko jak krokieta i panierujemy w mące jajku i bułce tartej. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 12.06.2012 18:22
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak