Sposób przygotowania

Dzwonki dorsza umyć pod bieżącą woda i osuszyć papierem kuchennym,
Roztopić masło lub margarynę w garnku na małym ogniu, wsypać mąkę i stale mieszając dolać zimne mleko.Zagotować, następnie do sosu włożyć cebulę przekrojoną na pół i gałązkę tymianku i gotować około 10 minut. Następnie sos przecedzić przez sitko do innego garnka i dodać musztardę oraz przyprawić solą i pieprzem.
W innym garnku zagotować wodę z sokiem z całęj cytyny i włożyć tam dorsza, rybę gotować 5-10 minut.
Dorsza polanego sosem można podawać z gotowanymi ziemniaczkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    uwielbiam rybki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !