Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z jajkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jajko 7 szt
cebula 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
olej do smażenia
sól 1 łyżeczka
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
masło do posmarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z jajkiem

Cebulę posiekać drobno i dusić ją na oleju. Bułkę namoczyć i dobrze wycisnąć, połączyć ją razem z mięsem mielonym, trzema surowymi jajkami, solą i pieprzem i wszystko razem wymieszać. Następnie dodać do tego gotową cebulę i wymieszać. Połowę masy przełożyć na posmarowaną wcześniej formę masłem, następnie ułożyć na jej środku wzdłuż 4 jajka wcześniej ugotowane na twardo jedno za drugim i przykryć je pozostałą masą. Powierzchnię równomiernie wygładzić i włożyć do piekarnika. Piec w temp. 180 st przez ok 70 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 10.10.2012 18:46
moja ulubiona
AURELKA 10.10.2012 18:46
moja ulubiona
parysek10 05.06.2012 16:34
dobrze wygląda
Danuta_Prorok 05.06.2012 12:16
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak