Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
woda 2 litry
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet jabłkowy

Zagotować wodę z cukrem. Jabłka umyć, pokroić w ósemki, przełożyć je do słoja. Wystudzonym syropem zalać owoce. Słój zamknąć. Odstawić w ciepłe miejsce na 4 tygodnie. Ocet przefiltrować przez bibułkę filtracyjną i rozlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 09.10.2011 11:27
super
iwona332 19.09.2010 19:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak