Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane kotlety

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szklanki
bułka czerstwa 1-2 sztuki
cebula 3/4 sztuki
jajko 1 sztuka
czosnek 2 zabki
ser żóły 20 dag
szczypiorek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane kotlety

Kroki postępowania

1
Cebulę , czosnek i sczypiorek obieramy, koroimy.
Krok 1 - Nadziewane kotlety foto
2
Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie skłądniki czyli bułkę tartą,namoczoną i odciśniętą ułkę czerstwą, cebulkę i jajko ( bułkę wcześniej moczymy i wyciskamy) . Wszystko ze soba dobrze mieszamy. Dodajemy przyprawy i znowu wymieszać nalezy wszystko ze sobą.
Jeżeli masa będzie za rzadka podsypujemy ją jeszcze bułką tartą. Oddzielamy częśc na kotleta, wykadamy na wierzch ser i szczypiorek i łączymy
Krok 2 - Nadziewane kotlety foto
3
panierujemy w bułce tartej wczesniej naszykowanej
Krok 3 - Nadziewane kotlety foto
4
smażymy na rozgrzanym włuszcz, na małym ognidu z każdej strony
Krok 4 - Nadziewane kotlety foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 12.02.2013 16:07
super
mic 28.01.2013 20:23
pięknie wygladaja i pewnie rownie smacznie smakują
gosia1988 17.08.2012 20:00
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak