Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt trójsmakowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
mąka 200 gram
cukier 200 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
truskawki
mandarynki
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt trójsmakowy

Kroki postępowania

1
białka oddzielamy od żółtek , białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , dodajemy kolejno cukier , żółtka , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 1 - Biszkopt trójsmakowy foto
2
Brytfanę smarujemy tłuszczem i bułką tartą , wlewamy ciasto i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut
Krok 2 - Biszkopt trójsmakowy foto
3
Gotowy krem ajerkoniakowy robimy według instrukcji na opakowaniuja dodałam jeszcze kieliszek ajerkoniaku.Gotową masą smarujemy biszkopt.
Krok 3 - Biszkopt trójsmakowy foto
4
Truskawki i mandarynki układamy na masie
Krok 4 - Biszkopt trójsmakowy foto
5
galaretkę rozrabiamy w szklance wody tężejącą zalewamy ciasto
Krok 5 - Biszkopt trójsmakowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 17.11.2012 10:24
smaczne
krokodyl 31.07.2012 23:51
fajne
ziutula
ziutula 05.06.2012 10:31
można sie delektować deserem..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak