Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z bułką na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 40 dag
marchew 2 średnia
masło lub margaryna 2 łyżka
chili
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z bułką na ostro

Fasolkę dokładnie płuczemy, odcinamy zdrewniałe końcówki. Dodajemy obraną i pokrojoną w talarki marchewkę. Zalewamy letnią wodą, gotujemy do miękkości. Pod koniec lekko solimy. Na patelni rozpuszczamy margarynę, dodajemy bułkę tartą i chili, dokładnie mieszamy. Fasolkę odcedzamy, wykładamy na talerz. Polewamy podsmażoną bułką tartą. Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.08.2012 18:02
bardzo lubię fasolkę, po prostu pycha:)
Mysiunia 18.06.2012 21:11
oj ale mam ochotę na takie jedzonko :)
MAR3STA 11.06.2012 21:11
z niecierpliwością czekam na fasolkę, mniam
BernadettaP 11.06.2012 07:02
Pacpaw, ja kupowałam po 20 zł, ale z każdym dniem tanieje :)
pacpaw 10.06.2012 23:06
o fasolka już się pojawiła. Muszę sprawdzić jak z ceną jest :o)
anemon 05.06.2012 09:52
Z marchewką i chili muszę koniecznie wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak