Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski, mleko rozmieszać z drożdżami, jajkiem, cukrem i dodać do mąki. Zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Gdyby się za bardzo kleiło dosypać trochę mąki. Przełożyć ciasto do miski wysmarowanej tłuszczem, przykryć i odstawić do podwojenia objętości.

Po wyrośnięciu formować bułeczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć i odstawić jeszcze na chwilę by podrosły. Posmarować rozmąconym jajkiem.

Piekarnik rozgrzać do 200' i piec bułeczki ok. 15 minut.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mienta

    czuję ich zapach :)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    pysznie się prezentują
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smacznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !