Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczne bułeczki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna tortowa 300 gram
drożdże 10 gram
mleko 175 ml
jajko 1 sztuka
cukier 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczne bułeczki

Mąkę przesiać do miski, mleko rozmieszać z drożdżami, jajkiem, cukrem i dodać do mąki. Zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Gdyby się za bardzo kleiło dosypać trochę mąki. Przełożyć ciasto do miski wysmarowanej tłuszczem, przykryć i odstawić do podwojenia objętości.

Po wyrośnięciu formować bułeczki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć i odstawić jeszcze na chwilę by podrosły. Posmarować rozmąconym jajkiem.

Piekarnik rozgrzać do 200' i piec bułeczki ok. 15 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 09.09.2012 10:06
smacznie wyglądają
Habibi 30.08.2012 01:46
pysznie się prezentują
Wiesława1 08.08.2012 16:08
super
Mienta 12.06.2012 10:08
czuję ich zapach :)
EWI 05.06.2012 07:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak