Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z szynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
ryż ugotowany 1 szklanka
szczypiorek posiekany 1 pęczek
szynka konserwowa 20 dag
oliwki zielone 8 sztuk
majonez 7 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z szynką

Groszek i kukurydze odsaczamy . Papryke i szynke kroimy w kostke . Szczypiorek sziekamy drobno , oliwki kroimy w plasterki lub na 4 czesci . Wszystkie skladniki mieszamy razem z majonezem , doprawiamy sola i pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 08.10.2013 10:18
fajna salataka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak