Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Przesianą mąkę przesypać na stolnicę. Na środku zrobić wgłębienie- dodać szczyptę łyżkę oleju i jajko. Następnie dodawać stopniowo dodawać ciepłą wodę. W zależności od mąki może być mniej lub więcej wody- ciasto ma być elastyczne. Przykryć ściereczką.Odstawić na 10 minut.
Wodę nastawić w garnku na gotowanie z dodatkiem odrobiny soli i łyżką oleju.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    uwielbiam! też muszę zrobić pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    moje ulubione pierożki:)
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    pyszności pachnące latem!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    a już borowina w lesie zaczyna się robić fioletowa , mam nadzieję , że do weekendu będzie już dojrzała :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    ulubione pierogi mojej córki!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    uwielbiam z jagodami
  • 1
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    ja też baaardzo lubię:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a mi tak się niechce jagód zbierać przez to tak mało dań mam okazję zjeść z tym pysznym składnikiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    mi na szczęście dowożą ostatnio całe mnóstwa:)))więc na brak jagód latem jak i zimą nie narzekam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !