Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy 3 łyżki mąki, wlewamy połowę ciepłego mleka, dodajemy drożdże, łyżkę cukru i mieszamy. Przykrywamy i czekamy aż wyrośnie.

Żółtka ucieramy z cukrem, do wyrośniętego zaczynu przesiewamy mąkę, dodajemy masę żółtkową, wlewamy resztę mleka i roztopione masło. Zagniatamy miękkie i gładkie ciasto, przykrywamy miskę i odstawiamy do podwojenia objętości.

Ciasto wałkujemy, wycinamy szklanką kółka, nakładamy jagody wymieszane z cukrem waniliowym, nakładamy drugie kółko i dobrze zlepiamy. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy rozmąconym jajkiem.

Pieczemy w 190' ok. 20 minut.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Ale dużo nadzienia mają. Pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mienta

    pychotka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    aż ślinka leci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !