Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Margeritki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 300 gram
jajko 1 sztuka
keczup do posmarowania
bazylia do smaku
ser żółty do posypania
oregano do smaku
drożdże 20 gram
mleko 0,5 szklanka
olej 2 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Margeritki

Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, jajko i ciepłe mleko wymieszane z drożdżami. Na koniec dodajemy olej i wyrabiamy ciasto aż tłuszcz się całkowicie wchłonie.
Miskę przykrywamy ściereczką i wkładamy do ciepłego piekarnika lub mikrofalówki wtedy ciasto szybciutko wyrośnie.
Po wyrośnięciu odrywamy równe kulki które rozwałkowujemy cienko lub grubo (jak kto lubi). Pizze układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy obficie keczupem i posypujemy oregano, nakładamy warstwę żółtego sera i trochę bazylii.

Piekarnik rozgrzewamy do 190' i pieczemy margeritki ok. 10 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 05.06.2012 13:20
Świetne i apetyczne
patusia 04.06.2012 23:08
Ale apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak