Sposób przygotowania

Gołębie umyć,osuszyć,natrzeć solą.Nadziać masłem ziołowym i owinąć plastrem słoniny.Na gorącej margarynie smażyć na złoty kolor.Dodać gorący rosół,pieczarki i cebulę.Dusić pod przykryciem aż do miękkości.Mąkę rozmieszać z zimną wodą,dodać do gołębi zagotować.Dolać wino i przyprawić na ostro.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    brzmi ciekawie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pamiętam z dzieciństwa ale nigdy nie odważyłam się posmakować takiego mięska.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    z gołębi tylko rosołek jadłam, ciekawe jak smakuje samo mięso ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    rosołek z gołąbka to jadłam ale mięska nie,chyba musi być bardzo delikatne i smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    z gołąbków przygotowywałam obiadki dla dzieci
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !