Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 25 dkg
cukier 25 dkg
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
masło 15 dkg
jajko 4 szt
mleko 1/4 l
mąka 1/2 kg
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

Miód , cukier, masło , sodę, szklankę maki, postawić w dużym rondlu, na małym ogniu i mieszać aż przybierze brązowy kolor. Następnie zestawić z ognia wymieszać z mlekiem, ostudzić. Po wystygnięciu dodać żółtka , przyprawę do piernika, i dosypać mąkę , dokładnie wymieszać. Wyłożyć na brytfankę, piec ok 1 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 30.12.2012 01:31
Smakowity
Łukasz15 18.11.2012 13:25
Pyszności
Motorek 18.08.2012 09:24
uwielbiam piernik, jeszcze przekładany mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak