Sposób przygotowania

CIASTO: Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę. Pod koniec dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na dużą blachę. piec 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto od razu zwiń.
MASA: Namoczyć żelatynę w ok. 4 łyżkach wody. Gdy napęcznieje, rozpuścić na wolnym ogniu a potem ostudzić. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i waniliowy. Pod koniec ubijania cienkim strumieniem wlewać żelatynę.
Ciasto rozwiń, rozprowadzić na nim masę i zwinąć. Wierzch można polać polewą ( przepis w mojej książce http://www.doradcasmaku.pl/przepis/221946/pyszna-czekolada-i-polewa.html ) a do środka włożyć pasek galaretki.
SMACZNEGO!!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !