Sposób przygotowania

Z kości ugotować 2 l wywaru. Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Do wrzącego wywaru z kości włożyć ziemniaki, warzywa, liście laurowe i gotować do miękkości. Z 2 łyżek smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Kromki chleba tostowego posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pokroić w kostkę i zrumienić na pozostałym smalcu. Zupę podawać posypaną natką pietruszki i grzankami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    wygląda pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sandra11

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    nie jadłam takiej jeszcze
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jak dla mnie rewelacja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszna
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Zupa tak, ale grzanki w jarzynowej nieeeeee
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Dobra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Smacznie się zapowiada :))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !