Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka owocowa na pikantnie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 szt
brzoskwinie 3 szt
morele 5 szt
melon 1 szt
oliwa 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
skórka starta z cytryny 0,5 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
cukier puder 1 łyżka
wino białe wytrawne 1 szklanka
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka owocowa na pikantnie

Owoce myjemy i osuszamy. Gruszki, jabłka i melona obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Z brzoskwiń i moreli usuwamy pestki i również kroimy w kostkę. Musztardę rozcieramy z oliwą, dodajemy wino, skórkę z cytryny i doprawiamy gałką muszkatołową i cukrem pudrem. Dokładnie mieszamy.Owoce przekładamy do salaterki i delikatnie mieszamy. Polewamy przygotowanym sosem i ponownie delikatnie mieszamy. Przed podaniem chłodzimy przynajmniej godzinkę w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak