Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z powidłami i jogurtem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
masło 20 dag
cukier 1 szkl
jajko 2 szt
powidła śliwkowe 1 szkl
jogurt 1 szkl
kakao 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z powidłami i jogurtem

Mąkę wymieszać z kakao, przyprawą do pierników, kakao i sodą oczyszczoną. Masło, jajka i cukier dokładnie zmiksować. Do utartego masła stopniowo dodawać sypkie składniki, ciągle mieszając dodawać jogurt i powidła. Dokładnie utarte ciasto wyłożyć do 2 foremek keksowych, wyłożonych pergaminem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 30 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 10.02.2013 21:06
apetycznie wygląda
Habibi 26.08.2012 06:23
Jestem bardzo piernikożerna - uwielbiam :)
manaika 14.08.2012 23:32
super!
Kate131 06.08.2012 08:32
pyszny
Angelika10 31.07.2012 11:47
pychota
Magdalena/Madija 30.06.2012 15:22
smakowity
mufinka79 05.06.2012 18:08
pyszny :)
Sandra11 05.06.2012 16:13
dobre
GOSIA18 04.06.2012 22:16
uwielbiam pierniki, ja też mam super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak