Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie w soku jabłkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
kolendra
sól
pieprz
cytryna 1 szt
sok jabłkowy 0,5 l
schab bez kości 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie w soku jabłkowym

Schab umyć, osuszyć, natrzeć kolendrą, solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na 2 godz.
Schab przełożyć do formy,piec 1-1,5 godz w 180 stop.
Następnie ostudzony schab pokroić w plastry, sok jabłkowy zagotować, wymieszać ze spęczniałą żelatyną, ostudzić.
Cytrynę wyszorować, opłukać, pokroić w plastry
Plastry schabu na przemian z cytryną ułożyć na półmisku, udekorować według swojego uznania.
Mięso zalać galaretką, schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 23.08.2012 09:57
extra
Małgorzata106 30.07.2012 21:26
super
Kate131 10.06.2012 10:09
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak