Sposób przygotowania

Biszkopty posmaruj dżemem śliwkowym, połącz ze sobą po dwa i ułóż rzędem na blaszce. CIASTO: Margarynę wraz z cukrem, kakao i wodą gotuj 5 min. Po ostygnięciu dodaj jajko i 5 żółtek, mąkę i proszek. Białka ubij i połącz z ciastem. Wylej na biszkopty i piecz w temp.180 st C ok. 35 min. KREM:Budyń, cukier, żółtka i mąkę rozetrzyj w garnku i zalej wrzącym mlekiem. Gotuj aż zgęstnieje. Zimny budyń utrzyj z margaryną. POLEWA: Margarynę, cukier, kakao oraz śmietanę zagotuj. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i dodaj do polewy. Wymieszaj. Ostudzone ciasto posmaruj kremem i polej chłodną polewą.
SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    bardzo pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Ładny przekrój ciasta.
  • 3
    original
    Opublikowano

    sara1

    wygląda rewelacyjnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    super.lubię gdy potrawy mają ciekawe nazwy bo to chociaż trochę kusi niejadków do jedzenia
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    fajne ciacho:) wygląda ekstra!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    bardzo dobre:)
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pewnie pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    natalia.doradca

    ładnie i pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    super ciacho
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smakowite ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ładnie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    babeczka007

    ciekawy pomysł na ciasto !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    fajne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Fajna nazwa i ciasto super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    fajne ciasteczko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !