Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

carpaccio inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1/2 kg.
papryka czerwona 1 szt.
cebula 2 szt.
czosnek 4 ząbki
sól i pieprz
ocet winny
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: carpaccio inaczej

paprykę umyć usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski,cebule obrać i pokroić,czosnek drobno posiekać,wszystkie warzywa skropić dość obficie oliwą z oliwek i octem winnym,przyprawić solą i pieprzem,polędwicę umyć i obłożyć ją warzywami tak aby mięso było przykryte odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc,następnego dnia tuż przed podaniem mięso rozdzielić wzdłuż włókien obłożyć warzywami i przyprawami do smaku z marynaty i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 31.01.2014 17:25
smaczna i wykwintna kolacja
Wafelek2601 25.10.2013 22:00
Bardzo fajne
Angelika10 22.08.2012 22:31
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak