Sposób przygotowania

Grzyby w śmietanie:
Na widelec nadziać ząbek czosnku, ponieważ później zostanie tylko na chwile włożony do sosu, aby dodać grzybom delikatny posmak czosnku. Szczypiorek (1 pęczek)pokroić na krótko przed podaniem potrawy.Kapelusze, blaszki i trzony grzybów dokładnie oczyścić pędzlem,więsze grzyby przepołowić lub poćwiatować.Do garnka wlać śmietankę i zagotować, zmniejszyć moc grzania na minimalną i włożyć do smietany ząbek czosnku nadziany na widelec i tak gotować przez 5 minut, wyjąć czosnek, astępnie do powoli gotującej się śmietany włożyć grzyby i pokrojony szczypiorek i pogotować około 3 minuty

Knedle bułczane:
Boczek wędzony, bułeczki czerstwe i cebulę pokroić w kostkę.
Pokrojoną bułkę namoczyć w 1/2 l letniego mleka.Wytopić boczek, dodać pokrojoną cebulę i razem zeszklić, następnie odsączyć, ponieważ z powodu nadmiaru tłuszczuknedle mogą się rozpadać.
Jajka, szczypiorek(2 pęczek),boczek i cebulę dodać do namoczonej bułki, przyprawić solą i pieprzem, zagnieść na ciasto i formować kulki wielkości brzoskwini.W gorącej, nie wrzącej wodzie powoli gotować 15-20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    TAKIE KNEDLE SĄ SZYBKIE DO ZROBIENIA, CZASEM TEŻ ROBIĘ DO SOSÓW..
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    super są te knedle bułczane
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !