Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka w przyprawach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1/2 kg
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
oliwa 1,5 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka w przyprawach

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Oprószamy wszystkimi przyprawami, kropimy oliwą i nacieramy mięso. Odkładamy w chłodne miejsce na 30-60 minut. Następnie układamy na blaszce (można owinąć w folię aluminiową) i pieczemy około godziny w temp. 180-190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 20.06.2012 15:30
wow
karolina1869 11.06.2012 12:35
pycha
motyl 06.06.2012 18:35
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak