Sposób przygotowania

Połowę wody lekko podgrzać, dodać pokruszone świeże drożdże oraz cukier, wymieszać, aż się rozpuszczą. W misce usypać kopczyk z mąki, wlać drożdże i lekko wymieszać. Następnie wlać oliwę, sól oraz pozostałą wodę. Połączyć składniki i ręką wyrabiać ciasto, do momentu aż będzie elastyczne i nie będzie przyklejało się do ręki. Przykryć ciasto ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 45 minut. Z wyrośniętego ciasta formować niewielkie okrągłe placuszki. Na cieście układać ulubione dodatki np. szynkę, salami, podsmażone pieczarki, ser itp. Włożyć pizze do nagrzanego piekarnika i piec, aż brzegi się zarumienią, około 25 minut.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Marko

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    na euro
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    pyszne i wyporcjowane hih

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !