Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z margaryną, dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder. Zagnieść ciasto, 1/3 włożyć do zamrażalnika. Pozostałe ciasto wyłożyć na blachę. Rabarbar obrać ze skórki, przekroić na połówki i zasypać cukrem kryształem i odstawić. Gdy rabarbar puści sok, odsączyć go i ułożyć na cieście wyłożonym na blaszce. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodając pod koniec mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Ciasto wyjęte z zamrażalnika podzielić na dwie części. Jedną zetrzyj na tartce o grubych oczkach na rabarbar. Następnie wyłożyć pianę i na nią zetrzeć drugą część zamrożonego ciasta. Piec 40-60 min w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni C.
SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowicie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    Super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetne ciacho :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !