Sposób przygotowania

Jajka rozdzielić.Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym,połączyć z żółtkami i mąką.Masę wyłożyć do tortownicy ,piec w temperaturze 180 °C ok.35 minut.Banany rozgnieść lub zmiksować.Masło utrzeć z zółtkami, dodając po łyżce masy bananowej. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody, tężejącą dodać do masy, dobrze wymieszać. Masę wyłożyć na ostudzony biszkopt, wstawić do lodówki. Białka ubić z cukrem. Dodać galaretkę rozpuszczoną 1/2 szklanki wody. Pianę ułożyć na masie. Torcik ozdobić według upodobań.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    nice
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    nice

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !