Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski, dodać drożdże, wymieszać. Dodać stopione masło, jaja, cukier waniliowy i mleko. Wyrobić ciasto i pozostawić na pół godz. do wyrosnięcia. Rozwałkować ciasto na placek, posmarować dżemem, zwinąć jak roladę i pokroić w plastry ok. 3 cm. ułożyć kawalki rolady niezbyt ciasno w wysmarowanej tortownicy. Odstawic do wyrośnięcia na 15 min. Piec ok. 45 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    aż chce się ułamać porcję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    śliczne i pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nie ma to jak domowa drożdzówka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !