Sposób przygotowania

Banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem i zalać rumem. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, żółtkami na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i startą czekoladą. Ciągle ucierając dodawać stopniowo mąkę i banany z rumem. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek. Ciasto wyłożyć do posmarowanej tłuszczem formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 30 minut. Upieczone ciasto wyjąć z formy, ostudzić, oblać polewą czekoladową, ozdobić rozpuszczoną białą czekoladą

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne ciacho
  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo ciekawie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    wygląda smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !