Sposób przygotowania

przygotuj ciasto:mąkę przesiej i wymieszaj z cukrem,i posiekaj masłem. wbij jajko,i zagnić ciasto. uformuj kulę i owiń folią spożywczą schłodż w lodówce, przez 30 minut. formę do tert posmaruj tłuszczem i wylep ciastem. ponakłuwaj je widelcem lub posyp grochem by równo wyrosło piecz około 25 minut w temp180 potem banany obierz i przekrój wzdłuż i skrop sokiem z cytryny aby nie ściemniały. śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem i kilkoma kroplami olejku. płatki upraż na suchej patelni. na ostudzona tartę połóż banany,na nie masę krówkową i na niej rozsmaruj śmietanę posyp migdałami .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !