Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta toffi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dkg
cukier 3 łyżki
masło 10 dkg
jajko 1 szt
masa krówkowa 1 puszka
śmietana kremówka 100 ml
olejek waniliowy
platki migdałowa 1/2 paczki
sok z cutryny
cukier puder 2 łyżki
groch
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tarta toffi

przygotuj ciasto:mąkę przesiej i wymieszaj z cukrem,i posiekaj masłem. wbij jajko,i zagnić ciasto. uformuj kulę i owiń folią spożywczą schłodż w lodówce, przez 30 minut. formę do tert posmaruj tłuszczem i wylep ciastem. ponakłuwaj je widelcem lub posyp grochem by równo wyrosło piecz około 25 minut w temp180 potem banany obierz i przekrój wzdłuż i skrop sokiem z cytryny aby nie ściemniały. śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem i kilkoma kroplami olejku. płatki upraż na suchej patelni. na ostudzona tartę połóż banany,na nie masę krówkową i na niej rozsmaruj śmietanę posyp migdałami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak