Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kurczaka i szparagów

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
papryka 0,5 szt
pieczarki 8 szt
szparagi 8 szt
Gril klasyczny Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kurczaka i szparagów

Kroki postępowania

1
Przygotuj marynatę z przyprawy do grilla klasycznej i oliwy. Filety z kurczaka pokrój w podłużne paski. Zamarynuj i odłóż do lodówki na min 1 godz.
Krok 1 - Szaszłyki z kurczaka i szparagów foto
2
Szparagi obierz w 1/4 od dołu, odłam końcówki, pokrój na ok 3-4 cm kawałki. Pieczarki pokrój na połówki (jeśli są małe zostaw w całości). Paprykę pokrój w paski. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków warzywa, przeplatając je paskami z kurczaka.
Krok 2 - Szaszłyki z kurczaka i szparagów foto
3
Grillować na grillu elektrycznym, patelni grilllowej lub tradycyjnym grillu z tacką aluminiową na rumiany kolor. Resztkę marynaty można wykorzystać do polania podczas opiekania.
Krok 3 - Szaszłyki z kurczaka i szparagów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 11.04.2014 13:52
bardzo apetyczne
malaczarna23 13.01.2013 10:24
wspaniałe te Twoje szaszłyczki
Seba 25.08.2012 09:17
pyszności
caralajna 02.08.2012 20:00
bardzo ciekawy sposób nadziania jak wąż :)
ewasylwia 05.06.2012 14:31
Takich jeszcze nie jadłam, ale wyglądają pysznie
Sroczka 05.06.2012 12:14
Bardzo smakowicie wyglądają. Aż chce się jeść.
Beatris 05.06.2012 10:43
Podoba mi się pomysł na dodanie szparagów do szaszłyków. Pycha.
dwa pokoje z kuchnią 05.06.2012 08:57
chybA zrobię dziś szaszłyki bo brak mi pomysłów! te są super nadziane!
Ewa6274879 05.06.2012 08:26
kolorowe i pięknie przyrumienione, pycha!
ziutula
ziutula 04.06.2012 20:47
oj, bardzo lubię tak podane mięsko..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak