Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory z puszki 400 gram
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
kapary 2 łyżki
oliwki czarne w/g gustu
czosnek 2 ząbki
papryczka chili kawałek
pietruszka zielona 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron spaghetti 320 gram
tuńczyk w sosie własnym 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami

Kroki postępowania

1
Tuńczyka przecedzić z zalewy , rozdrobnić lekko widelcem. Pietruszkę drobno posiekać. Kapary odcedzić z zalewy.Cebulę drobno posiekać.
Krok 1 - Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami foto
2
Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, czosnek, papryczkę i lekko podsmażyć. Po kilku minutach wlać przecier pomidorowy i kontynuować gotowanie na małym ogniu/ kolejne kilka minut/. Dodać tuńczyka ,kapary i oliwki,
doprawić do smaku solą i pieprzem
Krok 2 - Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami foto
3
Makaron ugotować w/g zaleceń zaleceń producenta, przecedzić i wsypać do sosu pomidirowo-rybnego, dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami foto
4
Gotowe spaghetti wyłożyć na talerze i posypać obficie zieloną pietruszką.
Krok 4 - Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika78 10.07.2012 18:53
Świetnie się prezentuje - pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak