Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada owocowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kg
rabarbar 1 kg
cukier 1,5-2 kg
jabłko winne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada owocowa

Truskawki umyć, usunąć szypułki i wrzucić owoce do dużego garnka - zasypując cukrem. Rabarbar obrać z włókien i pokroić łodygi w plasterki - dodać do truskawek. Jabłka opłukać, obrać i pokroić w plasterki. Dodać do owoców. Całość smażyć na maleńkim ogniu- 2-3 godziny. Ja smażę zazwyczaj przez dwa dni- najpierw 2 godziny i drugiego dnia jeszcze godzinę. Gorące przekładać do wyparzonych słoików i za pasteryzować. Jeśli ktoś lubi bardziej słodki- można zwiększyć ilość cukru

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 08.03.2013 21:39
domowa najlepsza
Bernadeta1 07.03.2013 00:07
muszę wypróbować
misia53 05.08.2012 13:27
taki misz-masz w zimie jak znalazł
ziutula
ziutula 14.07.2012 15:55
zimowe zapasy...
m1monika 27.06.2012 23:46
pyszna
Dorota37 14.06.2012 14:35
Ciekawe połączenie owoców Na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak