Sposób przygotowania

Truskawki umyć, usunąć szypułki i wrzucić owoce do dużego garnka - zasypując cukrem. Rabarbar obrać z włókien i pokroić łodygi w plasterki - dodać do truskawek. Jabłka opłukać, obrać i pokroić w plasterki. Dodać do owoców. Całość smażyć na maleńkim ogniu- 2-3 godziny. Ja smażę zazwyczaj przez dwa dni- najpierw 2 godziny i drugiego dnia jeszcze godzinę. Gorące przekładać do wyparzonych słoików i za pasteryzować. Jeśli ktoś lubi bardziej słodki- można zwiększyć ilość cukru

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Ciekawe połączenie owoców Na pewno pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zimowe zapasy...
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    taki misz-masz w zimie jak znalazł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    domowa najlepsza

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !